sâmbătă, 7 august 2010

Pasca cu branza si cacao

Ingrediente:
400 g margarina
500 g zahar
100 ml lapte
8 oua
350 g faina
500 g branza dulce
200 g smantana
150 g stafide
2 linguri cacao
1 lingura zeama de lamaie
1 plic praf de copt
½ fiola esenta de rom
½  fiola esenta de vanilie

Preparare:
Se freaca spuma 200 g margarina cu 200 g zahar.


Se adauga treptat 4 galbenusuri si laptele,


praful de copt cu zeama de lamaie si 4 albusuri spuma.


La final, se adauga pudra de cacao si 200 g faina.


Pentru umplutura, se mixeaza branza dulce cu 200 g margarina, smantana, 300 g zahar, 150g faina si 4 oua.


Se pun aromele si stafidele inmuiate si scurse in prealabil si se omogenizeaza.


Intr-o tava cu dimensiunile de 25x35 cm, tapetata cu hartie de copt, se toarna ½ din compozitia cu cacao,


apoi umplutura cu branza,


si deasupra se pune restul de compozitie cu cacao.


Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 40 de minute si se taie in bucati dupa ce s-a racit.


Delicioasa! Reteta a fost preluata din revista Carticica Practica, nr. 34, pag. 78.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu