duminică, 8 august 2010

Omuleti din turta dulce

Ingrediente:
100 g unt
100 g zahar
200 ml miere
½ lingurita scortisoara
½ lingurita cuisoare
½ lingurita nucsoara
½ lingurita ienibahar
4 plicuri zahar vanilat
500 g faina
200 ml smantana dulce
1 ou
1/2 plic praf de copt
sare

Preparare:
Intr-o cratita, se pun untul, zaharul, vanilia, mierea si se lasa pe foc mic.


Se amesteca pana nu se mai simte zaharul, dupa care se lasa la racit.


Se adauga faina, praful de copt, oul, smantana, sarea si condimentele.


Se framanta un aluat dur, care se inveleste intr-o folie si se lasa la frigider.


Aluatul se portioneaza in 3-4 bucati. Se pun separat bucatile intre 2 folii alimentare si se intinde cu sucitorul cate o foaie subtire. Se decupeaza si se asaza figurinele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se tin la cuptor 10-15 minute.


 Reteta a fost preluata din revista Bucataria de azi, din Decembrie 2009, pag. 62.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu