sâmbătă, 7 august 2010

Chec glazurat cu rahat si stafide

Ingrediente:
6 oua
6 linguri ulei
12 linguri zahar
12 linguri faina
50 g stafide
100 g rahat
1 lingura cacao
1 plic glazura alba de lamaie
1 lamaie
1 lingura margarina


Preparare:
Se taie rahatul in bucati mici. Stafidele se pun la inmuiat in apa calduta. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu uleiul.


Albusurile se bat spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se intareste bezeaua.


Crema de galbenusuri se incorporeaza in bezea, amestecand usor de jos in sus, alternand cu faina.


Se adauga rahatul, stafidele scurse si coaja rasa de lamaie.


Se amesteca pudra de cacao cu 3-4 linguri de compozitie.


In tava unsa cu margarina se toarna compozitia alba si deasupra cea maro.


Se baga checul la cuptorul preincalzit, la foc mic spre mijlociu, timp de 35-40 de minute.


Glazura se prepara conform instructiunilor de pe plic si se intinde pe checul rece.


Sectiune:

Este un chec delicios!
Reteta a fost preluata din revista Carticica Practica, nr. 34, pag. 101.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu